PL EN
Pobierz wstępne studium wykonalności technologii magrail nevomo

Janusz Kućmin objął stanowisko Doradcy Zarządu w Nevomo

11.05.2021

Do zespołu Nevomo dołączył Janusz Kućmin, menadżer z wieloletnim doświadczeniem w branży kolejowej. Jako Doradca Zarządu będzie odpowiedzialny za m.in. rozwój strategii oraz zagadnień interoperacyjności, standaryzacji i homologacji pojazdów oraz tworzenie istotnych komponentów technologii Nevomo.

Janusz Kućmin posiada bogate kompetencje inżynierskie oraz w obszarze rozwoju strategii i zarządzaniu sprzedażą w Polsce jak i w całym regionie Europy Środkowej. Przez kilkanaście lat związany był z Bombardier Transportation Polska, pełniąc m.in. funkcję Chief Country Representative. Od wielu lat sprawuje obowiązki prezesa Stowarzyszenia na Rzecz Interoperacyjności i Rozwoju Transportu Szynowego (SIRTS).

W Nevomo objął stanowisko Doradcy Zarządu. Wesprze spółkę w obszarach związanych z rozwojem technologii i produktów w ramach poszczególnych segmentów rynku oraz opracowywaniem standardów technicznych, homologacją i certyfikacją technologii magrail oraz jej poszczególnych komponentów.

Kucmin powrót

Pozostałe artykuły